Šaltas spanguolių ir granatų deserto receptas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kitoks ir sveikas šalto deserto receptas su spanguolėmis ir granatomis smaližiams, kurie mėgsta rūgštesnius desertus.

Ingredientai

  • Spanguolės 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 30 g
  • Zefyriniai guminukai Pagal skonį
  • Marinuoti ananasai 80 ml
  • Grietinėlė 100 ml
  • Cukraus pudra 20 g
  • Vanilės ekstraktas 1 šaukštas (-ai)
  • Granatas 1 vnt

Eiga

  1. Sumalkite visas spanguoles su mikseriu, sudėkite cukrų. Palikite per naktį arba mažiausiai 2 valandoms, kad spanguolės išskirtų savo sultis ir nebūtų tokios rūgščios.
  2. Nusunkite sultis likusias nuo spanguolių (galėsite kur nors kitur panaudoti), sudėkite ananasus, zefyrinius guminukus “Marshmallows ”.
  3. Supilkite plaktą grietinėlę į didelį indą ir palikite kdlioms minutėms “nurimti”. Tuomet sudėkite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą.
  4. Supilkite kremą į indą, kuriame sudėjote spanguoles, ananasus ir zefyrinius guminukus.
  5. Dėkite į kamerą ~2 valandoms ar ilgesniam laikui.
  6. Prieš patiekdami užbarstykite granatų sėklų.
  7. Patarimas: spanguolių sultis galite panaudoti, kuomet marinuosite mėsą, ypač tiktų kalakutui.
  8. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!