Šaltasis šokolado tortas su braškėmis

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šokoladinis tortas - puiki dovana tiems, kurie yra šokolado mėgėjai. O kadangi jis yra šaltas, kiek primena ledus, yra dar labiau ypatingesnis ir įdomesnis.

Ingredientai

  • Juodasis šokoladas 375 g
  • Cukraus pudra 100 g
  • Vanduo 6 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio tryniai 4 vnt
  • Brendis 2 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 600 ml
  • Braškės 12 vnt

Eiga

  1. Sutarkuokite šokoladą.
  2. Į vandenį sudėkite cukrų ir uždėkite ant silpnos ugnies, kaitinkite kol kol jis ištirps. Suberkite šokoladą, išmaišykite, įpilkite dar šiek tiek vandens, jeigu reikia.
  3. Į šią masę įmuškite 4 kiaušinio trynius.
  4. Supilkite brendį. Išmaišykite mediniu šaukštu.
  5. Išplakite grietinėlę kitame inde.
  6. Įmaišyti grietinėlę į prieš tai paruoštą masę.
  7. Supilkite masę į indą, sulyginkite viršų.
  8. Įdėkite į šaldiklį 4 val.
  9. Išimkite iš formos tortą. Po 15 minučių papuoškite braškėmis, galite užberti cukraus pudros, galite užpilti giretinėlės, arba tiesiog kraštus aplipdyti šokolado drožlėmis ir ant viršaus užberti stambesnių šokolado drožlių lakštų.
  10. Palikite atšilti dar apie 10 min prieš valgant, bet nepalikite torto per ilgai šilti.
  11. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!