Sausainėliai “gėlytės”

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Sausainėliai “gėlytės”

Ingredientai

  • Sviestas 50 g
  • Margarinas 50 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Kepimo milteliai Pagal skonį
  • Grietinė 3 vnt
  • Šilauogės Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Riebalai gerai išsukami su cukrumi.Į šią masę supilami išsukti tryniai, grietinė, sumaišyta su soda, vanilinis cukrus.Paskiausiai įsijojami miltai.
  2. Išminkyta tešla paliekama šaldytuve 2-3 val. atvėsti. Iš atvėsusios tešlos kočiojami maždaug 3 mm storio lakštai, kuriuose formelėmis išspaudžiami sausainėliai - “gėlytės”.
  3. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą ar riebalais pateptą skardą, sausainiai kepami iki 250C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagelsta.
  4. Iškepę atvėsinti sausainiai aptepami džemu, suklijuojami po du, jų viršus apsijojamas miltiniu cukrumi.
  5. Gražiai atrodo , kai sulipdomas vienas kiauraviduris sausainėlis, į kurio vidų galima įpilti šilauogių žele ar sirupo.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!