Sausainėliai prie alaus

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Sausainėliai prie alaus

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Fermentinis sūris 400 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 500 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Aguonos 1 vnt
  • Sezamo sėklos Pagal skonį

Eiga

  1. Sviestą išsukite su kiaušiniais, druska ir paprikų milteliais. Suberkite stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Maišydami suberkite miltus. Iš paruoštos tešlos iškočiokite 4-5 mm storio tešlos lakštą ir formelėmis išspauskite sausainėlius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite aguonomis bei sezamo grūdeliais. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Tinka ne tik prie alaus, bet ir prie sultinių, pertrintų sriubų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!