Šokiruojantys sausainiai Raganos pirštai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

SUPERINIS RECEPTAS! Šauni ir kiek kraupoka Helovyno idėja puikiai tinka Helovyno stalui. Šiais sausainukais tikrai nustebinsite svečius, tik kažin, ar visi išdrįs valgyti šiuos sausainukus, kad ir kokie jie skanūs besigautų?

Ingredientai

  • Sviestas 150 g
  • Cukrus 200 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Mielės 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Miltai 350 g
  • Migdolai Pagal skonį
  • Šokoladas Pagal skonį

Eiga

  1. Kambario temperatūros sviestą suplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ( 5 min ). Įmušame kiaušinį, išmaišome.
  2. Druską, kepimo miltelius ir miltus sumaišome ir pamažu beriame į plakinį - ruošiame tešlą.
  3. Mieles sudedame į šiek tiek pašildytą pieną, išmaišome, palaukiame, kol suputos. Galime mielių ir nedėti.
  4. Tešla turi būti kieta ir nelipni, tačiau svarbu nepadauginti miltų, nes bus sudėtinga suformuoti sausainius. Jeigu įdėsime per mažai miltų, sausainiai gali "ištižti" orkaitėje.
  5. Dedame tešlą į šaldytuvą 30 min.
  6. Išimame po nedidelį gabaliuką, ranka ant stalo iškočiojame "dešrelę" - tai bus piršto pagrindas. Suteikiame formą.
  7. Ištirpiname šokoladą, įpilame šiek tiek vandens ir sutepame vietą nagui ir piršto galiuką. Ant kiekvieno piršto uždedame po migdolą ir įspaudžiame.
  8. Sausainius kepame apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai