Šilauogių džiovinimas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Šilauogės Pagal skonį

Eiga

  1. Džiovinamos gerai prinokę šilauogės. Uogos perrenkamos, surūšiuojamos pagal dydį ir, jei reikia, nuplaunamos.
  2. Sausos uogos paskleidžiamos vienu sluoksniu ant popieriumi ištiestos skardos ir praviroje orkaitėje, kad išgaruotų susikaupusi drėgmė, vis pamaišant mediniu šaukštu, džiovinamos 40-45C termperatūroje, kol apvysta.
  3. Vėliau temperatūra pakeliama iki 70C.
  4. Džiovinant aukštesnėje temperatūroje, iš uogų greitai išgaruoja drėgmė, uogos išsausėja ir susidaro pavojus sudegti.
  5. Tinkamai išdžiūvę šilauogės savo išvaizda primena razinas, yra saldžiarūgštės, malonaus skonio ir gali kepiniuose pakeisti razinas.
  6. Išeiga: iš l kg šviežių šilauogių uogų išdžiovinus gauname 174-180 g džiovintų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!