Silkės su cinamonu ir razinomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Silkė 2 vnt
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Razinos 1 stiklinė (-ės)
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Kvapieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- silkes išdarinėti, nulupti odelę, išimti kaulus ir supjaustyti skersai ruoželiais. Svogūnus supjaustyti pusižedžiais, razinas nuplauti ir nudžiovinti. Paruoštus produktus sluoksniuoti aukštame pusdubenyje: pirmiausia dėti sluoksnį silkių, ant jų – užbarstyti cinamono, maltų kvepiančiųjų pipirų, dėti razinas.
- . Ant viršaus uždėti pusžiedžiais supjaustytų svogūnų. Ant svogūnų vėl dėti silkę ir kitus produktus. Užpilti aliejumi, sumaišytu su citrinos sultimis. Prieš pateikiant į stalą silkė su cinamonu ir razinomis turi keletą valandų pastovėti vėsiai.