Skruzdėlynas

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 300 g
  • Degtinė 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Medus 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Išminkome iš kiaušinių, miltų, degtinės elastingą tešlą (kad nebūtų per kietą). Imame po mažą gabalėlį, kočiojame ant gausiai aliejumi patepto paviršiaus. Iškočioti reikia taip plonai, kad matytūsi stalas per tešlą. Pjaustome norimo dydžio gabalėliais ir kepame labai gerai įkaitintame aliejuje. Iškepa labai greit. Nusausiname kepinukus ant popierinio rankšluosčio.
  2. Visus likusius produktus sumaišome, dedame ant ugnies ir kaitname. Virti reiktų tol, kol įpylus sirupo lašiuką į šaltą vandenį , jis nepasileis, o liks toks tąsus (kitą kartą nuimsiu laiką , kiek jį viriau). Ir su karštu sirupu vilgome iškeptus traškučius, lipdome skruzdėlyną. Pabarstome aguonomis, razinomis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!