Sluoksniuotas desertas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Avižų dribsniai 800 g
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Medus 5 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 5 šaukštas (-ai)
  • Rudasis cukrus 4 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas 1 vnt
  • Pienas Pagal skonį
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Puode ar didesnėje keptuvėje ant silpnos liepsnos ištirpinti sviestą su medumi ir cukrum. Kai ištirps, nuimti nuo ugnies ir sumaišyti avižinius dribsnius, cinamoną. Viską supilti į kepimo skardą ir kepinti maždaug 30 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartais pamaišant. Žiūrėti, kad jos nesudegtų.
  2. Atvėsusius dribsnius sumaišyti su riešutais ir vaisiais. Laikyti uždarame indelyje. Tinka vartoti su jogurtu, kefyru, pienu, pagardinti kokia mėgstama uogiene. Skanūs ir sveiki pusryčiai garantuoti.
  3. Pagal instrukciją paruošti pudingą.
  4. Inde, kuriame patieksime, sluoksniuoti granolą ir pudingą. Galima užsidėti dar ir sluoksnį uogienės.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!