Sluoksniuotas desertas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Avižų dribsniai 800 g
- Razinos 1 stiklinė (-ės)
- Medus 5 šaukštas (-ai)
- Sviestas 5 šaukštas (-ai)
- Rudasis cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Cinamonas 1 vnt
- Pienas Pagal skonį
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Puode ar didesnėje keptuvėje ant silpnos liepsnos ištirpinti sviestą su medumi ir cukrum. Kai ištirps, nuimti nuo ugnies ir sumaišyti avižinius dribsnius, cinamoną. Viską supilti į kepimo skardą ir kepinti maždaug 30 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartais pamaišant. Žiūrėti, kad jos nesudegtų.
- Atvėsusius dribsnius sumaišyti su riešutais ir vaisiais. Laikyti uždarame indelyje. Tinka vartoti su jogurtu, kefyru, pienu, pagardinti kokia mėgstama uogiene. Skanūs ir sveiki pusryčiai garantuoti.
- Pagal instrukciją paruošti pudingą.
- Inde, kuriame patieksime, sluoksniuoti granolą ir pudingą. Galima užsidėti dar ir sluoksnį uogienės.