Šokoladiniai širdies formos sausainiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šokoladiniai širdies formos sausainiai

Ingredientai

  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Soda 1 vnt
  • Vanilės esencija 1 vnt
  • Kakava 3 šaukštas (-ai)
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Actas 1 vnt
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Kakava 1 šaukštas (-ai)
  • Cukraus pudra 2 stiklinė (-ės)
  • Vanilės esencija 1 vnt
  • Pienas 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Išmaišykite kartu 1 didelį šaukštą ištrpusio sviesto arba margarino ir 1 didelį šaukštą nesaldintos kakavos miltelių iki purumo.
  2. Įberkite 2/3 puodelio cukraus pudros. Įmaišykite 1/4 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos su 2-3 dideliais šaukštais pieno. Viską sumaišykite į vientisą masę.
  3. Išmaišykite kartu miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo sodą ir druską. Sumaišykite kartu vandenį, actą ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite visa tai kartu į tešlą.
  4. Ištepkite kepimui skirtą formą aliejumi ir trupučiu miltų.
  5. Sudėkite tešlą į skardą ir kepkite 350 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
  6. Sausainius išėmus iš orkaitės leiskite jiems atvėsti.
  7. Naudodamiesi širdies forma iš tešlos suformuokite sausainius. Ištepkite glajumi gautas širdeles.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!