Šokoladinis keksas „Brownie“ su cukinijomis

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Drėgnas, šokoladinis kepinys su cukinijomis ir glaistu.

Ingredientai

  • Aliejus 120 ml
  • Cukrus 300 g
  • Vanilės ekstraktas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 240 g
  • Kakavos milteliai 60 g
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Tarkuota cukinija 2 stiklinė (-ės)
  • Smulkinti riešutai 1/2 stiklinė (-ės)
  • Kakavos milteliai (naudosime glaistui) 6 šaukštas (-ai)
  • Margarinas (naudosime glaistui) 60 g
  • Cukraus pudra (naudosime glaistui) 2 stiklinė (-ės)
  • Pienas (naudosime glaistui) 60 ml
  • Vanilės ekstraktas (naudosime glaistui) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Patepkite riebalais kepimo indą (receptas pritaikytas kepimo formai, kurios dydis maždaug 23*33 cm).
  2. Dideliame inde sumaišykite aliejų, cukrų ir vanilės ekstraktą. Sumaišykite sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Sausą mišinį po truputį pilkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite. Galiausiai į tešlą įmaišykite cukiniją ir riešutus.
  3. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite apie 25-30 min.
  4. Kol keksas vėsta, gaminkite glaistą. Ištirpinkite margariną ir jį sumaišykite su kakava, palikite atvėsti. Išplakite pieną, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą. Į cukraus mišinį įmaišykite kakavos ir aliejaus masę. gautą glajų užtepkite ant kekso prieš jį pjaunant į gabaliukus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!