Šokoladinis pyragas "trupinėlis"

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Cukraus pudra 1 stiklinė (-ės)
  • Kakava Pagal skonį
  • Margarinas 200 g
  • Varškė 500 g
  • Kondensuotas pienas 1 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 24 cm apvalią formą (būtinai iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais).Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Aš dar pyliau truputį grietinės, nes trupiniai nesigavo, buvo per sausas mišinys.
  2. Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines.Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis.Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį.Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes.Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.Visiškai ataušinti (galima šaldytuve, aš visada nesu į balkoną). Supjaustyti į gabaliukus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!