Šokoladinis tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šokoladinis tortas 

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Cukrus 200 g
  • Miltai 200 g
  • Kakava 50 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė 450 g
  • Šokoladas 200 g

Eiga

  1. Baltymus išplakti iki putų, po truputį sudėti cukrų, toliau pakant. Ištirpus cukrui po vieną įmaityri trynius.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava,supilti į kiaušinių masę,permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą.Kepti apie 40-50 min.Biskvitą gerai ataušinti,perpjauti į tris dalis.
  2. Kremui išplakti grietinėlę iki standumo. Šokoladą ištirpinti,truputį ataušinti ir supilt į grietinėlę, gerai išmaišyti. Supilti kavą .Sudėti riešutus.
  3. Biskvitą kepiau iš pusės normos, nes dariau mažiuką tortuką. Pjausciau jį į keturis blynus, vieną paisilikau trupiniams. Kremo normą dariau pilną, kaip nurodytą recepte. Išplaktą grietinėlę padalinau į dvi dalis ir vieną dalį sumaišiau su juodu šokoladu, o kitą su baltu. Biskvitus tortui reikia labai gausiai sulaistyti, nes jie iškepę gana sausi. Tortą sutepusi, padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms, lengvai paslėgiau, kad geriau susigertų drėgmė. Torčiuką aptepiau plakta grietinėle. Šonus apiberiau trupinių ir riešutų mišiniu. Kitos dekoracijos - gritinėlė ir šokoladas. Šis mažylis man gavosi apie 17 cm skersmens ir 1 kg 400 g.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!