Šokoladinis tortas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Šokoladinis tortas
Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt
- Cukrus 200 g
- Miltai 200 g
- Kakava 50 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 450 g
- Šokoladas 200 g
Eiga
- Baltymus išplakti iki putų, po truputį sudėti cukrų, toliau pakant. Ištirpus cukrui po vieną įmaityri trynius.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava,supilti į kiaušinių masę,permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą.Kepti apie 40-50 min.Biskvitą gerai ataušinti,perpjauti į tris dalis.
- Kremui išplakti grietinėlę iki standumo. Šokoladą ištirpinti,truputį ataušinti ir supilt į grietinėlę, gerai išmaišyti. Supilti kavą .Sudėti riešutus.
- Biskvitą kepiau iš pusės normos, nes dariau mažiuką tortuką. Pjausciau jį į keturis blynus, vieną paisilikau trupiniams. Kremo normą dariau pilną, kaip nurodytą recepte. Išplaktą grietinėlę padalinau į dvi dalis ir vieną dalį sumaišiau su juodu šokoladu, o kitą su baltu. Biskvitus tortui reikia labai gausiai sulaistyti, nes jie iškepę gana sausi. Tortą sutepusi, padėjau į šaldytuvą kelioms valandoms, lengvai paslėgiau, kad geriau susigertų drėgmė. Torčiuką aptepiau plakta grietinėle. Šonus apiberiau trupinių ir riešutų mišiniu. Kitos dekoracijos - gritinėlė ir šokoladas. Šis mažylis man gavosi apie 17 cm skersmens ir 1 kg 400 g.