Šokoladinis tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šokoladinis tortas

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Čili pipiro milteliai Pagal skonį
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Juodasis šokoladas 100 g
  • Grietinė 80 g
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Čiupsime kiaušinius (M/L dydžio kategorijos, jei M imsime visus 8, jei L -6), trynius sumesime į vieną indą, baltymus atsargiai išvarvinsime į kitą indą. Į trynius subersime cukraus ir viską gerai išsuksime. Tada įdėsime čili, kakavos, išmaišysime. Šokoladą, sulaužysime "pagalvėlėmis" ištirpinsime prikaistuvyje ant nedidelės ugnies (kad neprisviltų), supilsime į trynių masę ir gerai išmaišysime. Tuomet įdėsime grietinės, išmaišę, šaukštelį sodos. Pilsime puodelį miltų, suksime tešlą šaukštu. Baltymus išplaksime elektriniu plaktuvu arba šluotele iki standžių putų, kurias atsargiai įpilsime į tešlą ir įmaišysime. Visą šią masę supilsime į sviesto gabalėliu išteptą susegamą torto kepimo formą. Atidarysime orkaitės dureles, pasirinkę automatinę funkciją spausime ant raudonai švytinčio pyrago paveikslėlio, iškart pasirinksime funkciją "Biskvitas" - pagal ją iškeps idealiai. Jeigu naudojate paprastą orkaitę, biskvitą dėkite ant grotelių į pirmą lygį, jau iki 160-180 laipsnių įkaitintą orkaitę, ir kepkite kokias 20-25 minutes. Primenu, kaip visada, kad patikrinti ar iškepė galite įsmeigę pagaliuką į tešlą - jei jis neaplips tešla, vadinasi - valio, traukiam biskvitą lauk.Biskvitui reikia leisti atvėsti, ir tada atsargiai su ilgu peiliu perpjauti pusiau. Nepamiškite, kad biskvitas - trapus daiktas, su juo reikia elgtis itin kruopščiai, jei nenorite visko sugadinti ir jo sutrupinti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!