Šokoladinis tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Jei savaitgalį planuojate šventę namuose ir ketinate palepinti savo svečius skaniais patiekalais ir net desertu, siūlome iškepti šokoladinį tortą. Jį galima pagaminti prieš vieną dvi dienas iki šventės.

Ingredientai

  • Juodasis šokoladas 150 g
  • Sviestas 150 g
  • Cukrus 150 g
  • Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Miltai 150 g
  • Kakava 15 g
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Šokoladas 100 g
  • Plakta grietinėlė 5 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Tešlai skirtą šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į mažą indą ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Šiek tiek atvėsinkite.
  2. Sviestą išsukite elektriniu plaktuvu. Po to įberkite į jį pusę cukraus, visą vanilinį cukrų ir tirpintą šokoladą. Išplakite. Plakdami po vieną įmuškite du kiaušinius, 4 trynius.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, supilkite į sviesto masę ir išplakite plaktuvu (vidutiniu greičiu).
  4. Atskirai išplakite keturis baltymus, įmaišykite cukrų ir dar paplakite. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. Tešlą sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, pateptu riebalais. Kepkite apie 45 minutes.
  6. Iškeptą atvėsusį pagrindą perpjaukite į dvi dalis.
  7. Apatinę dalį ištepkite serbentų želė, uždenkite kitu sluoksniu. Kraštus patepkite želė. Papuoškite šokolado gabalėliais.
  8. Vandens vonelėje ištirpinkite glazūrai skirtą šokoladą. Atvėsinkite, sumaišykite su plakta grietinėle ir ištepkite torto paviršių. Leiskite tortui gerai sustingti šaldytuve.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!