Sveikuoliški morkų sausainiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sveikuoliški morkų sausainiai

Ingredientai

  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 220 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Avižų dribsniai 2 stiklinė (-ės)
  • Morkos 1 stiklinė (-ės)
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Imbieras Pagal skonį
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muškatas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Sviestą išsukam su cukrumi iki purumo. Sudedam kiaušinius ir vanilę, toliau plakam. Sumaišom miltus su kepimo milteliais, druska, prieskoniais ir po truputį dedam į sviesto masę. Kai tik išsimaišo, iškart sustojam, kad nepermaišyti. Tada šaukštu įmaišome avižinius dribsnius, morkas, razinas. Tešlą dedame į šaldytuvą kokiai valandai. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių, ant kepimo popieriaus dedame šaukštu morkų tešlą, palikdami atstumus tarp sausainių. Man gavosi keturios skardos po 16 sausainių. Kepame apie 15 min. Gaunasi drėgni, kvapnūs sausainiai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!