Terijakio baklažanai su lęšiais

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Puikaus skonio troškinys pietums ar vakarienei - lęšiai su keptais baklažanais bei paprika terijakio ir barbekiu padaže. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Baklažanas 1 vnt
  • Raudonas svogūnas 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Rudi lęšiai 100 g
  • Terijakio padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Barbekiu padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Lęšius beriame į puodą ir užpilame 3 kartus daugiau vandens. Verdame apie 30 minučių, pasūdome tik baigus virti - kitaip jie virs ilgiau.
  2. Baklažaną susipjaustome kubeliais, papriką ir svogūną taip pat pjaustome šiek tiek stambiau. Pirmiausiai kelias minutes pakepame baklažaną ant alyvuogių aliejaus, tada dedame svogūną ir papriką, dar kelias minutes pakepiname ir pilame terijakio bei barbekiu padažus. Viską dar šiek tiek troškiname, kad padažai įsigertų į daržoves.
  3. Šį troškinį taip pat galima patiekti ir su ryžiais ar kitomis kruopomis.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai