Tortas „kelmas“

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Tortas „kelmas“

Ingredientai

  • Medus 6 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Soda 2 vnt
  • Miltai 8 stiklinė (-ės)
  • Margarinas 100 g
  • Cukrus 600 g
  • Citrinos rūgštis 1 vnt
  • Grietinė 100 g
  • Pieniškas šokoladas 100 g
  • Grietinėlė 400 g
  • Juodasis šokoladas 400 g
  • Grietinėlė 200 g
  • Baltasis šokoladas 200 g

Eiga

  1. Į gan didelį dubenį sudedame cukrų, medų ir margariną bei dedame ant puodo su verdančiu vandeniu ir tirpiname. Kai masė būna vientisa, nukeliame nuo puodo ir mušame kiaušinius, supilame nugesintą sodą. Tada beriame 2/3 miltų ir minkome masę, vis pridėdami trūkstamą kiekį miltų. Tešlą turime. Kočiojame 30 cm dydžio blynus ir kepame, kol lengvai parus, 200 laipsnių orkaitėje. Jei paskutiniam blynui tešlos lieka nepakankamai, būtinai iškepame bet kokio dydžio blyną, jį vėliau panaudosime gyvatei.
  2. Cukrų gerai išsukame su grietine, kad visiškai ištirptų, tada beriame citrinos rūgštelę ir plakame kremą.
  3. Pertepame lakštus, vieną pasilikdami gyvatei ir „kelmo“ šaknims. Perteptą tortą dedame į šaldytuvą, o likusį blyną ir kitas dalis sulaužome gabaliukais ir sumaišome su likusiu kremu.
  4. Kol tortas stingsta, pasiruošiame kremą, kuriuo kitą dieną reikia aptepti torto viršų.
  5. Į atskirus indus sulaužome gabaliukais šokoladą ir atskirai užverdame. Kiekvienam šokoladui priklausantį grietinėlės kiekį supilame ir maišome, kol ištirps. Šokolado ir grietinėlės santykis turi būti 1:1! Kai ataušta, dedame į šaldytuvą ir pamirštame iki ryto.
  6. Praėjus porai valandų po pertepimo, traukiame tortą iš šaldytuvo ir pjaustome šonus „konusu“, kad išgautume kelmo vaizdą, taip pat įstrižai pjauname ir kelmo viršų, kad atrodytų tikriau. Nupjautus likučius sumaišome su jau turima likučių mase ir lipdome gyvatę aplink kelmą, tada kelmui padarome šaknis. Gyvatę prismeigiame iešmeliais, kad tvirčiau laikytųsi ir gerai sustingtų su tortu. Jei tortą reiks kur nors vežti, iešmelius tiesiog reikia nukirpti prie pat gyvatės ir palikti, kad gyvatė nenukristų. Paruoštą dedame į šaldytuvą ir paliekame iki ryto.
  7. Ryte kiekvieną kremą išplakame atskirai, o kremą, skirtą gyvatei, galime dalyti į tiek, kiek norisi dalių, ir dažyti, kokia norisi spalva. Pieniško šokolado kremu tepame kelmo viršų, teptuku nupiešiame kelmo rieves (galima ir pagaliuku); juodojo šokolado kremu aptepame šonus, peiliu pašiaušdami „žievę“. Ir pabaigoje aptepame gyvatę
  8. Į aptepimo kremą, kuris kitaip vadinasi „ganašas“, galima pagal skonį įdėti rūgštelės, bet labai nedaug, kad nesugadintų skonio.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!