Troškinta žuvis su daržovėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai sotus ir riebokas patiekalas.
Ingredientai
- Menkių filė 600 g
- Poras 300 g
- Pomidorai 200 g
- Grietinė 150 g
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus 6 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Krapai 1 šaukštas (-ai)
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose , iškepti 3 šaukštuose aliejaus ir laikyti šiltai.
- Likusiame aliejuje patroškinikite žiedeliais supjaustytus porus. Kai jie suminkštės, sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir troškinti dar 5 min.
- Po to sudėti grietinę, supilti citrinos sultis (aš nepyliau), suberti kmynus, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
- Sudėti keptą žuvį ir dar truputį patroškinti, kad viskas vienodai įkaistų. Gatavą patiekalą apibarstyti kmynais, krapais ir patiekti su biriai virtais ryžiais ar bulvėmis.