Vafliai - širdelės su šilauogių uogiene

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šiais vafliais pradžiuginsite kiekvieną smaližių, o gardučiai traškūs vafliai visuomet primins vaikystę ir leis prisiminti gražiausius prisiminimus. Palepinkite save ir namiškius.

Ingredientai

  • Miltai 250 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Sviestas 50 g
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Sviestą ištrinkite iki purumo, sukant į jį sudėkite kiaušinio trynius, druską ir gerai išmaišykite.
  2. Supylę pieną, supilkite išsijotus miltus, suberkite vanilinį cukrų.
  3. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakite iki standžių putų, po to įdėkite trynius ir vėl suplakite. Supilkite į prieš tai gamintą masę.
  4. Vafliai kepami įkaitintoje ir lašinukais ar aliejumi pateptoje vaflinėje. Tam, kad vafliai būtų traškūs, iškepę vafliai keletą minučių padžiovinami iki 150 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.Skanaus. Patiekite su šilauogių uogiene.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!