Vaisių juostelės

Šefo receptai
Įkėlė: Rug 7, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Vaisių juostelės arba kitaip vadinama vaisių oda - vaisių purė, kuri yra lėtai džiovinama orkaitėje arba vaisių džiovyklėje, ir tampa kaip saldainis. Sveikas, lengvas ir greitas užkandis, kuris tikrai labai patiks vaikams ir kitiems smaližiams.

Ingredientai

  • Švieži vaisiai 4 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 120 ml
  • Citrinos sultys (neprivaloma) Pagal skonį
  • Cukrus (neprivaloma) Pagal skonį
  • Prieskoniai (neprivaloma) Pagal skonį

Eiga

  1. Šį užkandį galima gaminti panaudojant įvairius vaisius (obuolius, persikus, vynuoges, slyvas, vyšnias, kriaušes, abrikosus ir pan.). Juos galima maišyti arba gaminti tik iš vienos rūšies vaisiaus. Taip pat kai kurie vaisiai puikiai dera su prieskoniais, pvz. obuoliais su cinamonu ir gvazdikėliais, arba kitais priedais - vyšnios su maltais migdolų riešutais.
  2. Paruoškite vaisius. Nuplaukite, jeigu reikia išimkite kauliukus, nulupkite, nuimkite šakeles ir t.t. Vaisius paragaukite - jeigu jie pakankanai saldūs, tada nenaudokite papildomo cukraus, tačiau jeigu jaučiasi rūgštumas, kitame etape galėsite vaisių mišinį pasaldinti pagal savo skonį. Vaisius supjaustykite (kuo smulkiau supjaustysite - tuo greičiau jie suminkštės).
  3. 4 stiklinių pjaustytų vaisių turėtų užtekti vienai kepimo skardai užpildyti. jeigu norite padidinti receptą - 4 stiklinėms vaisių tenka 120 ml vandens.
  4. Paimkite virimo puodą, sudėkite vaisius ir juos užpilkite vandeniu. Kaitinkite iki lengvo virimo. Uždengę puodą virkite apie 10-15 min. ant žemos ugnies (arba kol vaisiai suminkštės). Mišinį pamaišykite ir sutrinkite su bulvių trintuve. Dabar galite paragauti mišinį ir nuspręsti, kiek papildomai cukraus norite įdėti. Papildomai įdėję citrinų sulčių pagyvinsite mišinio skonį. Taip pat šiuo metu sudėkite prieskonius ar kitus priedus pagal savo skonį.
  5. Sudėję priedus toliau virkite, kol cukrus pilnai ištirps, o mišinys sutirštės - apie 5-10 min (arba daugiau). Jeigu naudojate tik vynuoges - nukoškite jų sultis.
  6. Sutrinkite vaisių mišinį iki košelės. Tam galite naudoti maisto smulkintuvą, trintuvą ar kitą prietaisą. Košelė turi būti labai glotni.
  7. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus. Ant jo viršaus supilkite vaisių košelę. Jos storis turėtų būti apie 0,3-0,6 cm.
  8. Lėtai džiovinkite vaisius 60 C temperatūros orkaitėje apie 6-12 val. (geriausia per naktį). Vaisių masė turėtų nebelipti prie rankų bei būti glotnaus paviršiaus. Jeigu jūsų orkaitė turi konvekcijos funkcija - pasinaudokit ja (tai padės greičiau išdžiovinti vaisius). Taip pat šiam etapui atlikti galite naudoti specialią vaisių džiovyklę. O tradicinis šio užkandžio paruošimas - masę uždengti su tinkleliu ir palikti džiūti ant saulės karštą vasaros dieną.
  9. Kai vaisių masė išdžiūna, ją lengvai galima nuimti nuo kepimo popieriaus ir valgyti. O norit ją ilgiau palaikyti - nenuimtą nuo popieriaus supjaustykite juostelėmis, jas suvyniokite ir turėsite nuostabų užkandį iškyloje arba darbe. Tokias juosteles laikykite šaldytuve arba užšaldykite.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!