Vaniliniai ledai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Gaivūs vaniliniai ledai, kuriuos lengvai paruošite namie be jokių specialių prietaisų.
Ingredientai
- Vanilės ekstraktas 2 šaukštas (-ai)
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Riebi grietinėlė 500 ml
- Druska 1 žiupsnelis
Eiga
- Gerai sumaišykite kondensuotą pieną, druską ir vanilę, kad taptų tiršta, vientisa masė.
- Grietinėlę išplakite (turi susidaryti tvirti kauburėliai, tačiau neperplakite). Apie pusę plaktos grietinėlės lengvai įmaišykite į vanilės mišinį. Tada šį mišinį įmaišykite į likusią grietinėlę.
- Supilkite ledus į indą (geriausiai tinka duonos kepimo forma), uždenkite ir šaldykite kameroje. Po dviejų valandų į ledus galite papildomai įmaišyti pageidaujamų priedų (sausainių gabaliukų, šokolado, citrusinių vaisių žievelių ir kt.). Po to dar šaldykite apie 3 val., kol ledai tampa tvirti.