Traškus varškės pyragas

  • Lapkričio 21, 2018
  • 1val 30min
  • 8 porcijos

Kviečiu Jus paragauti varškės pyrago. Naudinga ir skanu.

Kviečiu Jus paragauti varškės pyrago. Naudinga ir skanu.

Ingredientai

Sviestas 200 g
Miltai 2 stiklinė (-ės)
Kakava 2 šaukštas (-ai)
Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Kiaušiniai 1 vnt
Cukrus 1 stiklinė (-ės)
Varškė (įdaras) 600 g
Grietinė (įdaras) 200 g
Krakmolas (įdaras) 2 šaukštas (-ai)
Kiaušiniai (įdaras) 4 vnt
Vanilinis cukrus (įdaras) 5 g
Apelsinų žievelės (įdaras) 5 g
  • 1

    Ruošiam tešlą. Sviestą išlydome, sudedam kiaušinį, cukrų, pilame kakavą, kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišome.

  • 2

    Tešlą padaliname į dvi dalis. Dedam į šaldiklį.

  • 3

    Varškės masės paruošimas: kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir išsukame iki purumo. Sudedam pertrintą varškę, krakmolą, grietinę, vanilinį cukrų ir tarkuotas apelsino žieveles. Viską gerai išmaišome. Kiaušinio baltymus išplakame atskirai iki standžių putų. Lengvai permaišome baltymus į varškės kremą.

  • 4

    Kepimo skardelę ištepame sviestu. Burokine tarka sutarkuojame pusę atvėsintos tešlos. Sudedamas varškės kremas ir ant viršaus sutarkuojama likusi tešla.

  • 5

    Kepame orkaitėje 170 °C 40 min.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Pyragas su varške, obuoliais ir migdolais 2val
Tiramisu su Japoniška Matcha arbata ir avietėmis 45min