Varškinės pynutės

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 8, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Labai skanios kol šiltos. Atvėsusios kiek pakietėja.

Ingredientai

  • Miltai 300 g
  • Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 100 g
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Varškė 150 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Pienas 100 ml
  • Aliejus 100 ml

Eiga

  1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  2. Baltymą išmaišyti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę.
  3. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į 12 dalių (gavosi apie 70 g gabaleliai). Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
  4. Kasytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Kiaušinio trynį sumaišyti su 1 v. š. pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi, migdolais, kt. riešutais.
  6. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!