Vegetariškas daržovių troškinys
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Šį troškinį galite gaminti, naudodami jau paruoštus prieskonių rinkinius, tačiau, jei paruošite savo, bus šiek tiek skaniau.
Ingredientai
- Kalendra 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Ciberžolė 1 vnt
- Žemės riešutų aliejus 2 vnt
- Raudonasis svogūnas 1 vnt
- Imbieras Pagal skonį
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Bulvės 500 g
- Pomidorai 4 vnt
- Cukrus 1 vnt
- Žirniai 150 g
- Špinatai 200 g
Eiga
- Sutrinkite kalendrą, kmynus, aitriųjų paprikų miltelius, garstyčių sėklas, baltųjų pipirų grūdelius, naudodami grūstuvėlį, kad gautumėte pudros pavidalo prieskonių mišinį. Sumaišykite su ciberžole.
- Įkaitinkite aliejų gilesnėje keptuvėje. Suberkite svogūnus, imbierą, pipirus ir kario lapelius. Palikite viską kelioms minutėms, kol viskas šiek tiek suminkštės, tačiau spalva neturi ženkliai pakisti.
- Suberkite prieskonių mišinį ir viską kepkite iki tada, kai aliejus atsiskirs ir pajusite kvapą. Tačiau nesudeginkite visko. Į tuščią indą su vandeniu supilkite pagamintą prieskonių mišinį, suberkite bulves, pomidorus, cukrų ir tamarindą kartu su kokosų pienu. Virkite, kol bulvės suminkštės – maždaug 10–15 minučių.
- Suberkite žirnius ir virkite maždaug 3 minutes. Vėliau nepamirškite suberti špinatus. Šiek tiek pavirkite, prieš patiekdami. Saugokitės aitriųjų pipirų! Skanaus!