Vegetariškas daržovių troškinys

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Šį troškinį galite gaminti, naudodami jau paruoštus prieskonių rinkinius, tačiau, jei paruošite savo, bus šiek tiek skaniau.

Ingredientai

  • Kalendra 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Ciberžolė 1 vnt
  • Žemės riešutų aliejus 2 vnt
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Imbieras Pagal skonį
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Bulvės 500 g
  • Pomidorai 4 vnt
  • Cukrus 1 vnt
  • Žirniai 150 g
  • Špinatai 200 g

Eiga

  1. Sutrinkite kalendrą, kmynus, aitriųjų paprikų miltelius, garstyčių sėklas, baltųjų pipirų grūdelius, naudodami grūstuvėlį, kad gautumėte pudros pavidalo prieskonių mišinį. Sumaišykite su ciberžole.
  2. Įkaitinkite aliejų gilesnėje keptuvėje. Suberkite svogūnus, imbierą, pipirus ir kario lapelius. Palikite viską kelioms minutėms, kol viskas šiek tiek suminkštės, tačiau spalva neturi ženkliai pakisti.
  3. Suberkite prieskonių mišinį ir viską kepkite iki tada, kai aliejus atsiskirs ir pajusite kvapą. Tačiau nesudeginkite visko. Į tuščią indą su vandeniu supilkite pagamintą prieskonių mišinį, suberkite bulves, pomidorus, cukrų ir tamarindą kartu su kokosų pienu. Virkite, kol bulvės suminkštės – maždaug 10–15 minučių.
  4. Suberkite žirnius ir virkite maždaug 3 minutes. Vėliau nepamirškite suberti špinatus. Šiek tiek pavirkite, prieš patiekdami. Saugokitės aitriųjų pipirų! Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!