Vištiena ant griliaus su jelapeno ir vyšnių padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Vištiena kepta ant griliaus su jelapeno ir vyšnių padažu - puikus ir tikrai ypatingas vištienos receptas tiems, kas pasiilgę kitokių skonių ir dievina aštrumą.

Ingredientai

  • Konservuotos vyšnios, vyšnių uogienė 6 šaukštas (-ai)
  • Čili pipirai Pagal skonį
  • Jelapenas 2 pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Svogūnas Pagal skonį
  • Balzaminis actas 1 šaukštas (-ai)
  • Vištienos sultinys 100 ml
  • Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Vištiena 500 g
  • Aliejus 20 ml

Eiga

  1. Ruošiame jelapeno ir vyšnių padažą. Supilame alyvuogių aliejų, sudedame svogūniukus,, pipirų, druskos pagal skonį,2 jelapenus be sėklų. Galite dėt ir vieną ar pusę jelapeno, jeigu nemėgstate labai aštraus maisto, tačiau šio recepto esmė - aštrumas. Pakepiname, tuomet dedame 3 česnako skilteles išspaustas, užberiame čili pipiro, įdedame vyšnių uogienę, įpilame pusę stiklinės vištienos sultinio, išspaudžiame citrinos sultis, įpilame balzaminio acto pagal skonį. Pakepiname viską ant keptuvės apie 10 minučių, kad svogūnai ir jelapenas suminkštėtų ir būtų iškepe.
  2. Pasiruošiame vištieną, ją paprieskoniuojame, padruskiname, papipiriname, išspaudžiame skiltelę česnako. Paliekame marinuotis per naktį arba bent valandai.
  3. Prieš dedant kepti vištieną, ištrinkite gabalėlius aliejumi. Kepkite apie 10 - 12 minučių kiekvieną pusę ant griliaus.
  4. Kai iškepė vištiena, patiekite ją su padažu, galite patiekti su druskoje pavirtais šparagais, arba juos galite kepinti iškart ant griliaus kartu su vištiena.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!