Vištiena su šafranu ir kedro riešutais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Egzotiškas vištienos receptas, atkeliavęs iš pačios Ispanijos!

Ingredientai

  • Vištiena 1 kg
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 2 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Šafranas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Baltas vynas 1 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Razinos 50 g
  • Kedro riešutai 2 šaukštas (-ai)
  • Petražolės 30 g

Eiga

  1. Pakepinti vištieną keptuvėje, kiekvieną pusę apie 3 minutes, kol kiek parus, bet dar ne iki galo.
  2. Išimti ant lėkštės. Pakepinti svogūnus ir česnakus, kad čiut parustų, supilti vyną, vištienos sultinį, šafraną.
  3. Įdėti vėl į keptuvę vištieną, razinas, troškinti ant mažos ugnies uždengus apie 15 minučių.
  4. Kol vištiena troškinasi, įdėkite į orkaitę kedro riešutus ir kiek juos apkepinkite iki auksinio geltonumo.
  5. Į troškinimosi pabaigą sudėkite petražoles, patiekite su ryžiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!