Vištienos šlaunelių troškinys su daržovėmis ir makaronais

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Kada pastarąjį kartą virtuvėje judinai WOK keptuvę? Taip tiesa, ji dažnai būna kiek primiršta, tad čiumpam ją, vištieną, makaronus ir keletą ingridientų ir...

Ingredientai

  • Vištienos šlaunelių mėsa 600 g
  • Makaronai 150 g
  • Sojos padažas (marinatui) 1 šaukštas (-ai)
  • Baltas vynas (marinatui) 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus (marinatui) 1 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai (marinatui) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakas (marinatui) 4 skiltelė (-ės)
  • Sezamo aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Brokolis 100 g
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Imbiero šaknis 1 -
  • Svogūnas 1 vnt
  • Paprika aštri 1 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Paprika saldi 1 vnt
  • Pekino kopūstas 50 g
  • Soja šviesi 1 šaukštas (-ai)
  • Soja tamsi 2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1 šaukštas (-ai)
  • Ryžių actas 1 šaukštas (-ai)
  • Sezamo aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Terjaki 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūno laiškai (patiekimui) 20 g

Eiga

  1. Supjaustome vištieną smulkiais šiaudeliais, sudedame visus marinavimo komponentus ir marinuojame 10-20 min.
  2. Kepame vištieną aliejuje kol lengvai apskrus.
  3. Išverdame makaronus ir perpilame šaltu vandeniu, nusausiname ir užpilame sezamo aliejumi.
  4. Susmulkiname brokolį žiedais ir apverdame sūdytame vandenyje 1 min. Nuplauname šaltu vandeniu.
  5. Įkaitiname WOK keptuvę ir joje 20s apkepame kubeliais pjaustytą česnaką, imbierą, svogūną ir čili pipirą. Po to dedami šiaudeliais pjaustytos likusios darżovės (paeiliui: morkos, saldi paprika, pekino kopūstas, apvirti brokoliai). Maišant sudedama kepta vištiena, virti makaronai, padažas. Viską permaišome ir pakepiname 1-2 min.
  6. Pateikiame, pabarsčius smulkintais svogūno laiškais.

Panašūs receptai