Vištienos šnicelis grybų padaže
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Pievagrybiai 3 stiklinė (-ės)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Grietinė 1 stiklinė (-ės)
- Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Sumaišome miltus, pipirus ir druską. Kitame inde išplakame kiaušinį. Išmušame krutinėles.
- Pavoliojame vištieną miltuose, švelniai nupurtome perteklių ir pamirkome plakinyje. Tuomet vėl pavoliojame miltuose.
- VIdutinėje ugnyje ištirpiname sviestą ir kepame krutinėles apie 4-5 minutes. Išimame į lėkštę, uždengiame jas folija ar kitaip pasirūpiname, kad neatšaltų.
- Dabar jau tuščioje keptuvėje kepame grybus ir česnaką, kol nebelieka jokių skysčių. Tai turi trukti apie 5 minutes.
- Į grybus sudedame likusį miltų ir prieskonių mišinį. Maišydame kepame apie minutę.
- Pamaišykite kol gerokai įkais ir tuoemt sumažinkite ugnį. Taip kepiname kol sutirštės.
- Sudedame grietinę ir sojų padažą. Mapaišome ant ugnies apie minutę.
- Padažu apliejame vištieną ir pabarstome petražolėmis.