Vyniotinis su vyšniomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt
- Cukrus 125 g
- Vanilė 1 vnt
- Miltai 75 g
- Krakmolas 50 g
- Kepamieji milteliai 1 vnt
- Pusfabrikačio kremas 1 vnt
- Pienas 250 ml
- Sviestas 150 g
- Vyšnios 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Kiaušinius plakti su 3 v.š. karšto vandens (visu greičiu), kol pasidarys putota masė. Palaipsniui supilame cukrų, vanilę, paplakame dar apie pora minučių.
- Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Aš dar persijojau viską. Nustatę mažiausią maišytuvo greitį palaipsniui berkite miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Tešlą supilame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (aš popierių patepiau sviestu, kad lengviau nusiimtų).
- Tešlos gavosi nemažai, drasiai pavyktu net du ploni biskvitai. Dedame kepinį į jau įkaitintą iki 200-225 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10-15 min.
- Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepes. Man iškepe per 10 minučių. Iškepusį biskvitą iš karto verčiame ant kito kepimo popieriaus lapo. Nuimame popierių nuo dugnelio. Susukame į volelį, kartu su švariu kepimo popieriumi ar švaria drobe ir taip atvesiname. Atvėsus biskvitui, pasiruošiame įdarą.
- Kremui skirtus miltelius iš pakuotės pilame į dubenį, įpilame šaltą pieną, plakame apie 2 minutes. Tada sudedame minkštą sviestą ir dar plakame 2 minutes.
- Gautą kremą tepame ant biskvito (šiek tiek kremo pasilikite papuošimui) palikdami poros centimetrų kraštelį. Deliojame vyšnias. Susukame ir tvirtai įvyniojame į maistinę plėvelę. Dedame vyniotinį siule į apačią ir paliekame šaldytuve porai valandėlių, kad susigulėtų. Tada galima puošti. Galima aptepti viršų likusiu kremu, apdėlioti vyšniomis ir t.t.