Vyšnių - persikų uogienė
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Išskirtinio skonio uogienė, kuri puikiai tiks, kaip pagardas ledams, ar pyrago įdaras.
Ingredientai
- Persikai 1 kg
- Vyšnios Pagal skonį
- Cukrus 320 g
Eiga
- Nulupkite ir supjaustykite persikus. Išimkite kauliukus iš vyšnių ir jas supjaustykite.
- Vaisius sumaišykite dideliame puode kartu su cukrumi.
- Virkite, kol vaisiai susimaišo, mišinys sutirštėja ir sumažėja maždaug trečdaliu.
- Jūsų skoniui tinkamos konsistencijos uogienę nuimkite nuo viryklės ir supilstykite į švarius stiklainius, juos užsukite ir dėkite virti į didelį indą su verdančiu vandeniu. Uždengę dangčiu, virkite apie 10 min. Išjunkite ugnį, nuimkite puodo dangtį ir leiskite stiklainiams su uogiene vėsti karštame vandenyje apie 5 min. Sudėkite stiklainius ant rankšluosčio ir leiskite pilnai atvėsti. Sandarią uogienę galima laikyti tamsioje ir sausoje vietoje apie 1-2 metus.