Vyšnių - persikų uogienė

Šefo receptai
Įkėlė: Rug 7, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Išskirtinio skonio uogienė, kuri puikiai tiks, kaip pagardas ledams, ar pyrago įdaras.

Ingredientai

  • Persikai 1 kg
  • Vyšnios Pagal skonį
  • Cukrus 320 g

Eiga

  1. Nulupkite ir supjaustykite persikus. Išimkite kauliukus iš vyšnių ir jas supjaustykite.
  2. Vaisius sumaišykite dideliame puode kartu su cukrumi.
  3. Virkite, kol vaisiai susimaišo, mišinys sutirštėja ir sumažėja maždaug trečdaliu.
  4. Jūsų skoniui tinkamos konsistencijos uogienę nuimkite nuo viryklės ir supilstykite į švarius stiklainius, juos užsukite ir dėkite virti į didelį indą su verdančiu vandeniu. Uždengę dangčiu, virkite apie 10 min. Išjunkite ugnį, nuimkite puodo dangtį ir leiskite stiklainiams su uogiene vėsti karštame vandenyje apie 5 min. Sudėkite stiklainius ant rankšluosčio ir leiskite pilnai atvėsti. Sandarią uogienę galima laikyti tamsioje ir sausoje vietoje apie 1-2 metus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!