Žuvies kukulaičiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Gardutėliai žuvies kukulaičiai žuvies mėgėjams

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg
  • Aliejus Pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Batonas 2 riekė (-ės)
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Malti pipirai 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Mairūnas Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Žuvį nuvalyti, išdarinėti, nuplauti ir išimti kaulus. Nulupus jos odelę, žuvį sumalti mėsmale.
  2. Žuvies faršą pasūdyti, pagardinti prieskoniais (maltais pipirais, mairūnu), sudėti kiaušinį, mirkytą batoną ir gerai išmaišyti.
  3. Formuoti graikinio riešuto dydžio kukulaičius, kuriuos pamerkti į kiaušinio plakinį, apvolioti džiūvėsėliuose ir trumpai pakepti įkaitintame aliejuje.
  4. Po to juos sudėti į morkų griežinėliais išklotą troškintuvą ir kartu su žiedeliais supjaustytais svogūnais, petražolėmis žuvies sultinyje patroškinti apie 20 min.
  5. Padažą ruošti iš to paties sultinio, kuriame troškinti kukulaičiai. Padažą tirštinti iki gelsvumo pakepintais miltais, kurie suteiks jam malonų riešutus primenantį prieskonį ir pertrintomis, kartu su kukulaičiais troškintomis daržovėmis.
  6. Ant stalo žuvies kukulaičius patiekti su virtomis bulvėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!