Žuvies kukulaičiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Gardutėliai žuvies kukulaičiai žuvies mėgėjams
Ingredientai
- Žuvis 1 kg
- Aliejus Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt
- Batonas 2 riekė (-ės)
- Svogūno roputės 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Malti pipirai 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Mairūnas Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Žuvį nuvalyti, išdarinėti, nuplauti ir išimti kaulus. Nulupus jos odelę, žuvį sumalti mėsmale.
- Žuvies faršą pasūdyti, pagardinti prieskoniais (maltais pipirais, mairūnu), sudėti kiaušinį, mirkytą batoną ir gerai išmaišyti.
- Formuoti graikinio riešuto dydžio kukulaičius, kuriuos pamerkti į kiaušinio plakinį, apvolioti džiūvėsėliuose ir trumpai pakepti įkaitintame aliejuje.
- Po to juos sudėti į morkų griežinėliais išklotą troškintuvą ir kartu su žiedeliais supjaustytais svogūnais, petražolėmis žuvies sultinyje patroškinti apie 20 min.
- Padažą ruošti iš to paties sultinio, kuriame troškinti kukulaičiai. Padažą tirštinti iki gelsvumo pakepintais miltais, kurie suteiks jam malonų riešutus primenantį prieskonį ir pertrintomis, kartu su kukulaičiais troškintomis daržovėmis.
- Ant stalo žuvies kukulaičius patiekti su virtomis bulvėmis.