Žuvis su daržovėmis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Menkių filė 400 g
- Majonezas 2 šaukštas (-ai)
- Garstyčios 4 šaukštas (-ai)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Poras 2 vnt
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Morkos 2 vnt
- Salierai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Paruošti padažą: majonezą (beje aš jo dėjau irgi 4 šaukštus) sumaišyti su garstyčiomis, actu, sugrūstais česnakais ir petražolėmis.
- Krupščiai nuvalytus porus supjaustyti plonyčiais šiaudeliais. Morkas, salierus supjaustyti taip pat šiaudeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje patroškinti porus (maždaug 3 min.), paskui sudėti morkas, salierus ir troškinti dar 3-4 min. (aš troškindama įpyliau šiek tiek vandens ir uždengiau dangčiu). Ištroškintas daržoves kiek pasūdome ir pagardiname pipirais.
- Žuvies filė gabaliukus sudėti į ugniai atsparų indą, pasūdyti, sukrėsti padažą, išlyginti ant žuvies paviršiaus, sudėti troškintas daržoves, uždengti (dangčiu ar folijos lakštu) ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepti 15-20 min.